Warmtepomp site

Wat is een kunststoffboden?

Wat is een kunststoffboden?

Geplaatst op

Een kunststoffboden is de Duitse vertaling van het Nederlandse gietvloer. Dit is een type vloer dat precies past in een woning die helemaal ingericht is volgens ecologische principes. Dit is het geval omdat gietvloeren vaak gecombineerd kunnen worden met een vloerverwarming die tot 20% meer rendement heeft en waarbij je ruim 2° minder hoef te stoken. Dit is natuurlijk een bijzonder groot voordeel in verplaatsen om veel mensen gaan voor dit type vloer. Deze blog vertellen wie er nog meer voordelen.

Slijtvastheid

De vloer heeft flink wat voordelen in petto, waaronder de slijtvastheid. Hoe krijg deze vloer zo’n bijzondere slijtvastheid? De reden dat deze eigenschap aan de vloer te linken is, komt door het materiaal waar hij van gemaakt is. Dit is namelijk een kunststof die gegoten wordt en zeer flexibel is. Zo zal de vloer niet slijten en door de flexibiliteit beweegt hij mee met verschil in warmte en kou. Betonvloeren bijvoorbeeld scheuren makkelijker door warmtewerking en zijn ook veel stoffiger dan gietvloeren.

Makkelijk schoon te maken

Een van de grootste voordelen van de gietvloer is dat deze zo makkelijk schoon te maken is. Je kunt echt lekker met een flink natte dweil over de vloer heen, probeer dat niet met een laminaatvloer, want dan krijg je wellicht waterschade. Ook een houten vloer is er niet gek op, over een betonvloer nog maar te zwijgen. De gietvloer houdt er wel van en is daarom altijd lekker hygiënisch schoon. Erg fijn als je kleine kinderen hebt omdat ze toch vaak op de grond spelen. Je kunt er ook zelf heel veel aan doen om de vloer zo schoon mogelijk te houden, bijvoorbeeld om in de gang je schoenen uit te trekken. Het verbaast ons dat veel mensen dit nog niet doen, maar je houdt je huis er 300% schoner mee. 

Plezier met het uitzoeken van je grote vloer en blijf onze blogs volgen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden