Warmtepomp site

Een slimme en ecologische inrichting van je woning

Een slimme en ecologische inrichting van je woning

Geplaatst op

Het is tegenwoordig mogelijk om met een aantal eenvoudige aanpassingen je woning een slimme een ecologische inrichting te geven. De ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden is een van de grootste doelen van onze tijd. We willen op een gegeven moment alleen nog maar duurzame energie gebruiken, daarnaast willen we wonen in huizen die energie terug kunnen winnen. In deze blog gaan we je er tips voor geven. Lees snel verder!

Kies voor een warmtepomp 

Het is mogelijk om met behulp van een warmtepomp warmte uit de omgeving te halen die je kunt gebruiken binnen in je woning. Dit is natuurlijk mogelijk voor de verwarming van je huis komt na de douche en het afwassen. Warmtepomp haalt de warmte uit bijvoorbeeld het grondwater of de omringende lucht rond je woning.

Zonnepanelen 

Het mag dan zo zijn dat de meeste zonnepanelen in China gemaakt worden, waar ze met name gebruik maken van steenkoolcentrales om de benodigde energie voor het productieproces op te wekken, dat wil niet zeggen dat zonnepanelen nemen dan verspilde moeite is. Je moet ergens beginnen. We hebben het namelijk over een energietransitie en niet over een energiebreuk met het verleden. Stap voor stap werken we toe naar een zo min mogelijke afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Zonnepanelen kunnen energie opwekken op een duurzame manier en daar hebben we veel aan. 

Kies voor vloerverwarming 

Een modern vloerverwarmingssysteem is een stuk rendabele dan ouderwets systemen en dat zorgt weer voor een kleinere ecologische voetafdruk. Wanneer je helemaal optimaal gebruik wil maken van je vloerverwarmingssysteem, dan raden we je aan om deze in een epoxy floor te realiseren. Dit type vloer is gemaakt van kunststof, lekker flexibel en beweeg mee met het uitzetten en inkrimpen van de verwarming. Zo zal je vloer niet gaan scheuren en kan de warmte optimaal door de hele woning verspreid worden (zo´n verwarming is heel rendabel). Wanneer je werkt met een gietvloer, dan is het mogelijk om de kamer lekker warm te krijgen en in vergelijking met een oud systeem kun je dan de thermostaat twee graden koeler zetten.

Gerelateerde berichten

Voorbeeld bericht

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden