Warmtepomp site

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een warmtepomp?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een warmtepomp?

Geplaatst op

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas en dat is natuurlijk een duurzame manier. Hij haalt de warmte uit de buitenlucht of de bodem en geeft deze door via een warmtewisselaar. Deze geeft het door aan het verwarmingssysteem in je huis, zoals een vloerverwarming. Je hebt 2 verschillende warmtepompen, zo heb je de volledig elektrische warmtepomp. En je hebt een hybride warmtepomp die wel nog soms gebruikmaakt van gas. Deze springt bijvoorbeeld bij wanneer het heel koud is, of wanneer je warm kraanwater nodig hebt. Maar wat kost een warmtepomp nu precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Kosten van een warmtepomp

De kosten van een warmtepomp kunnen verschillen en je moet goed kijken welke soort warmtepomp het beste bij je past. Een hybride warmtepomp kan al snel tussen de 4000 en 7000 euro kosten en dat is meestal inclusief installatie. De volledige elektrische warmtepomp kan al snel 2 duizend euro extra kosten. Dit kan ook nog oplopen en dit komt door het vermogen van de warmtepomp. Koop je een warmtepomp? Goed idee, want je kunt zelfs een flinke subsidie krijgen afhankelijk van het model en type.

Rendement

Gelukkig kost het niet alleen maar geld, en kun je ook winst maken met een warmtepomp. Je bespaart gemiddeld zo’n 200 tot 800 euro per jaar en dit kan verschillen per seizoen. Het ligt ook echt aan de isolatie in je woning, maar gemiddeld genomen maak je behoorlijk wat winst. Naarmate de aardgas duurder wordt, hoe meer winst je maakt met een warmtepomp. Maak je gebruik van een volledig elektrische warmtepomp? Mooi, want dan is het rendement nog hoger en krijg je meer winst voor je besparing.

Zoek je naar een aanbieder die warmtepompen verkoopt? Kijk dan eens op het internet en je zult al snel verschillende aanbieders tegenkomen. Hierbij is het van groot belang dat je kijkt naar de reviews van de betreffende aanbieder. Je kunt zo zien of de aanbieder een hoge kwaliteit levert en welke service ze precies aanbieden.

Gerelateerde berichten

Voorbeeld bericht

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden